Δροσιά | Αποστολή Λουλουδιών σε Αθήνα, Αττική

Δροσιά | Αποστολή Λουλουδιών σε Αθήνα, Αττική

Από το on line ανθοπωλείο μας FlowerDesign μπορείτε να παραγγείλετε μπουκέτα με άνθη, καλάθια με λουλούδια, αρωματικά τριαντάφυλλα, φυτά και να γίνει η αποστολή και η παράδοση στην περιοχή της Δροσιάς.

 Η αποστολή της παραγγελίας σας για αποστολή λουλουδιών στη Δροσιά, έχει έξοδα χρέωσης όπως φαίνονται αυτά στον αναλυτικό πίνακα.

Η παράδοση των λουλουδιών μέσα από το δίκτυό μας γίνεται χωρίς έξοδα μεταφοράς όταν η διεύθυνση παράδοσης είναι εντός του κέντρου της Αθήνας.

Το ανθοπωλείο flowerdesign.gr είναι ένα από τα καλύτερα ανθοπωλεία με άνθη και φυτά στην περιοχή Δροσιά. 

Οι περιοχές με ΔΩΡΕΑΝ έξοδα αποστολής περιλαμβάνουν το κέντρο της Αθήνας. 

Σε περιοχές εκτός κέντρου, το κόστος μεταφοράς σας επιβαρύνει αυτόματα το σύστημα, ενώ ενημερώνεστε σχετικά κατά την διαδικασία της παραγγελίας σας. 

Αποστολή λουλουδιών σε όλη την Αθήνα γίνεται με δικά μας αυτοκίνητα και με μόνιμο χαμογελαστό προσωπικό!

Κάνουμε αποστολή λουλουδιών, μπαλονιών, δώρων, κρασιών σε όλη την Αττική. 

Στέλνουμε τα λουλούδια με τα συνοδευτικά προϊόντα που έχετε επιλέξει, πάντα προσεγμένα.


Λίγα λόγια για την περιοχή της Δροσιάς...

 H Δροσιά είναι δημοτική κοινότητα του Δήμου Διονύσου στην Ανατολική Αττική, μαζί με τον Άγιο Στέφανο, την Άνοιξη, το Διόνυσο, το Κρυονέρι, τη Ροδόπολη και τη Σταμάτα. Έχει πληθυσμό 7.186 κατοίκους, σύμφωνα με την Απογραφή του 2011, καταλαμβάνει έκταση 2,201 τ.χμ. και η πυκνότητα πληθυσμού α

Η περιοχή στη σύγχρονη ιστορία της πρωτοκατοικείται γύρω στις αρχές του 20ού αιώνα ως αγροικία της Κοινότητος Σταμάτας με την ονομασία Ροδόπολη, ενώ γνωρίζει μαζικό εποικισμό το 1926 από Μικρασιάτες πρόσφυγες οι οποίοι δεν έγιναν αποδεκτοί από άλλες περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά. Στα προσεχή χρόνια συγκροτείται ο οικισμός Ρω(σ)σοχώρι και αναπτύσσεται στα πρότυπα της αγροτικής παραγωγής, αλλά το εμπορικό πνεύμα των Μικρασιατών επιδρά καταλυτικά στην αναπτυξιακή πορεία της περιοχής. Το 1947 ο οικισμός Ρωσσοχώρι μετονομάζεται σε Δροσιά[1]

Όταν η περιοχή πρωτοκατοικείται το 1926, ονομάζεται "Ροδόπολις" και αποτελεί οικισμό της κοινότητος "Σταμάτας". Η έκταση του οικισμού συνορεύει με το αυθεντικό "Μπογιάτι" (τη σημερινή Άνοιξη) και το Νέο Μπογιάτι (τον σημερινό Άγιο Στέφανο που επίσης κατοικείται από Μικρασιάτες και Κωνσταντινουπολίτες.)

Ένας γειτονικός οικισμός της Σταμάτας ήταν και η λεγόμενη "Μπάλα" που αργότερα δανείστηκε την αρχική ονομασία (Ροδόπολις) της σημερινής Δροσιάς. Μέσα στα επόμενα χρόνια η περιοχή μετονομάζεται σε "Ρωσσοχώρι", ενώ το 1952 εντάσσεται στο σχέδιο πόλεως και γίνεται πλέον γνωστή ως "Δροσιά Αττικής". Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια οι κάτοικοι κτίζουν μια μικρή πόλη με μεράκι και με μικρασιατική σκέψη και φιλοσοφία. Δημιουργείται η μικρή τοπική αγορά και συνδυάζεται το φυσικό κάλλος του πεντελικού με την αρμονική αρχιτεκτονική των μικρών αρχικά κατοικιών. Δημιουργούνται σταδιακά τα απαραίτητα έργα υποδομής και το ιδίας χρήσεως δίκτυο ύδρευσης.

Το 1950 αποσπάται από τη Σταμάτα και αναγνωρίζεται ως αυτόνομη κοινότητα της Ανατολικής Αττικής, ενώ 2 μόλις χρόνια αργότερα υλοποιείται το σχέδιο πόλεως. Έπειτα από μια ιστορική πορεία 57 ετών, εφάπτεται του επεκτεινόμενου πολεοδομικού συγκροτήματος και αναγνωρίζεται το 2007 ως Δήμος Δροσιάς, ξεπερνώντας τους 5.000 κατοίκους. Το 2011, με το πρόγραμμα Καλλικράτης εντάχθηκε στον νέο διευρυμένο Δήμο Διονύσου.