Πείτε το με ένα Λουλούδι...

Είτε θέλετε να στείλετε ένα δώρο σε  αγαπημένα σας πρόσωπα, είτε σε έναν φίλο σε μια μακρινή πόλη ή χώρα ή στα γενέθλια κάποιου κοντινού σας ανθρώπου για να του πείτε πόσο σημαντικός είναι στην ζωή σας τα λουλούδια μπορούν και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε την ημέρα τους ιδιαίτερη.


Ειδικά αν φροντίσετε να σταλούν στο χώρο εργασίας του παραλήπτη σίγουρα θα το ευχαριστηθεί περισσότερο. Αλλά ποια είναι η εθιμοτυπία να στέλνεις λουλούδια ως δώρα γενεθλίων; και πώς μπορείς να αποφύγεις να στείλεις λάθος μήνυμα με το δώρο σου; Παρακάτω, θα καλύψουμε μερικά από τα βασικά σημεία των δώρων ανθέων και τι πρέπει (και δεν πρέπει) να κάνετε όταν στέλνετε ένα μπουκέτο.

Αν είστε παντρεμένοι ή σε μια σχέση, τα λουλούδια είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να ξαφνιάσετε όμορφα τους ανθρώπους που είναι σημαντικοί στην ζωή σας. Ένα μπουκέτο από κόκκινα ή ροζ τριαντάφυλλα ανά πάσα στιγμή είναι μια διαχρονική έκφραση αγάπης, μία ιδιαίτερη έκπληξη-απόλαυση ιδίως όταν φτάνει στο γραφείο ή τον χώρο εργασίας του παραλήπτη απρόοπτα.  Ωστόσο, αν τα λουλούδια είναι το μοναδικό σας δώρο ιδίως για τις συζύγους, μπορεί να θεωρηθεί ως τεμπέλικη και μη δημιουργική επιλογή. Στείλτε τριαντάφυλλα στο αγαπημένο σας πρόσωπο στη δουλειά και εντυπωσιάστε τους με ένα συνοδευτικό δώρο - είτε πρόκειται για τούρτα, λούτρινα, μπαλόνια ή ακόμα καλύτερα ένα κουτί σοκολατάκια.

Στείλτε λουλούδια σε φίλους. Δεν υπάρχει κανένας κανόνας που να λέει ότι δεν μπορείτε να στείλετε λουλούδια σε ένα φίλο για τα γενέθλιά τους, ακόμα και αν ο/η  φίλος/η είναι αντίθετου φύλου. Το σημαντικό είναι να επιλέξετε λουλούδια που δεν στέλνουν λάθος μήνυμα. Η αποστολή ενός μπουκέτου κόκκινων τριαντάφυλλων στη γυναίκα σας για τα γενέθλιά της είναι μια γλυκιά, ρομαντική χειρονομία. Η αποστολή του ίδιου ακριβούς μπουκέτου στον συγκάτοικο στον συμφοιτητή ή τους γείτονες για τα γενέθλιά τους είναι ... παράξενο. Αν θέλετε μια πιο συμβολικά ουδέτερη σύνθεση, πηγαίνετε για κίτρινα ή  τριαντάφυλλα σε διάφορα χρώματα. Τα κίτρινα τριαντάφυλλα συμβολίζουν τη φιλία και είναι μια ασφαλής επιλογή για σχεδόν οποιοδήποτε παραλήπτη. Τα καλαθάκια και τα φυτά είναι πάντα μία ασφαλής επιλογή.

Τα λουλούδια είναι ίσως το καλύτερο δώρο για φίλου ή συγγενείς που μένουν σε άλλες πόλεις ή χώρες.

Τα λουλούδια βέβαια είναι ένα από τα καλύτερα εταιρικά δώρα, ιδίως στις γιορτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα. Είναι το πιο ευγενικό δώρο για να ευχαριστήσετε για την πολύ καλή συνεργασία. 

Είστε αφεντικό και θέλετε να αναγνωρίστε την σκληρή δουλειά των εργαζομένων σας; Στείλτε λουλούδια. Είναι σημαντική χειρονομία για το ισχυρό ηθικό των εργαζομένων. Μπορείτε πάντα να εκπλήσετε τους υπαλλήλους σας ένα μεσημεριανό γεύμα ή να εκφράσετε με λεφτά την εκτίμησή σας αλλά είναι ακριβό όταν γίνεται συνέχεια.  Τα λουλούδια είναι μια διαρκή υπενθύμιση της ευγνωμοσύνης σας. Όταν ένα σημαντικό έργο ολοκληρώνεται με αριστεία, σκεφτείτε να γράψετε μια μικρή σημείωση και να την συμπεριλάβετε με ένα χαρούμενο μπουκέτο για να φωτίσετε το γραφείο. Θυμηθείτε να στείλετε τα λουλούδια σε μια ομάδα εργαζομένων και να μην ξεχωρίσετε έναν συγκεκριμένο υπάλληλο, μήπως οι πράξεις σας παρεξηγηθούν λανθασμένα ως ρομαντικές.