Περιστέρι | Αποστολή Λουλουδιών σε Αθήνα, Αττική
Από το on line ανθοπωλείο μας FlowerDesign μπορείτε να παραγγείλετε μπουκέτα με άνθη, καλάθια με λουλούδια, αρωματικά τριαντάφυλλα, φυτά και να γίνει η αποστολή και η παράδοση στην περιοχή Περιστερίου.
Η αποστολή της παραγγελίας σας για αποστολή λουλουδιών στο Περιστέρι, έχει έξοδα χρέωσης όπως φαίνονται αυτά στον αναλυτικό πίνακα.
Η παράδοση των λουλουδιών μέσα από το δίκτυό μας γίνεται χωρίς έξοδα μεταφοράς όταν η διεύθυνση παράδοσης είναι εντός του κέντρου της Αθήνας.
Το ανθοπωλείο flowerdesign.gr είναι ένα από τα καλύτερα ανθοπωλεία με άνθη και φυτά στην περιοχή Περιστέρι.
Οι περιοχές με ΔΩΡΕΑΝ έξοδα αποστολής περιλαμβάνουν το κέντρο της Αθήνας.
Σε περιοχές εκτός κέντρου, το κόστος μεταφοράς σας επιβαρύνει αυτόματα το σύστημα, ενώ ενημερώνεστε σχετικά κατά την διαδικασία της παραγγελίας σας.
Αποστολή λουλουδιών σε όλη την Αθήνα γίνεται με δικά μας αυτοκίνητα και με μόνιμο χαμογελαστό προσωπικό!
Κάνουμε αποστολή λουλουδιών, μπαλονιών, δώρων, κρασιών σε όλη την Αττική.
Στέλνουμε τα λουλούδια με τα συνοδευτικά προϊόντα που έχετε επιλέξει, πάντα προσεγμένα.
Λίγα λόγια για την περιοχή Περιστερίου...
Tο Περιστέρι είναι πόλη και αποτελεί τον κεντρικό και πολυπληθέστερο δήμο του Δυτικού Τομέα στο Αθηναϊκό Πεδίοτης Αττικής και ένας από τους πολυπληθέστερους στην ελληνική επικράτεια.
Η πόλη των 10,050 τετραγωνικών χιλιομέτρων εκτείνεται 4,5 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του κέντρου της πρωτεύουσας, μέχρι τους πρόποδες του ορεινού όγκου του Ποικίλου, που αποτελεί προέκταση του Όρους Αιγάλεω.
Η σύγχρονη ιστορία του ανάγεται στο 1922, λίγο μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, ενώ εξακολουθεί να αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους Δήμους της Αθήνας. Ο πληθυσμός της πόλης το 2011 ανήρχετο σε 139.981 μόνιμους κατοίκους και η πυκνότητα πληθυσμού σε 13.928 κατοίκους/m².
Στα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της πόλης συγκαταλέγεται η έντονη αστικοποίηση, η πυκνή δόμηση και η δημογραφική πολυφυλετικότητα.
Οι ονομασίες των περισσοτέρων εκ των οικισμών που δημιουργούνται προπολεμικά στο Περιστέρι προέρχονται από το είδος των κατοικιών, την καταγωγή ή την προέλευση των κατοίκων. Αρχικά, τα Άνω και Κάτω Γερμανικά, με φθηνές προκατασκευασμένες χαρακτηριστικές οικίες που ιδρύονται μετά την άφιξη προσφύγων οφείλουν την ονομασία τους στο γεγονός ότι η χρηματοδότησή τους γίνεται από τις αποζημιώσεις του Γερμανικού Κράτους για τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο Γερμανικά συναντούμε και σε άλλες περιοχές της Αττικής, όπως στην Κοκκινιά.
Τα Κτιστά απαρτίζονται από λιθόκτιστα σπίτια στις συνοικίες Άνω και Κάτω Δημοτικά, καθώς και στην Χρυσαλλίδα. Οι συνοικισμοί Αρμενίων και Ποντίων που παίρνουν το όνομά τους από τη χώρα προέλευσης των κατοίκων τους ήταν στεγασμένοι σε ξύλινα παραπήγματα του Υπουργείου Προνοίας.
Το Παλαιό Περιστέρι που είναι συνοικισμός που πιθανότατα προϋπήρχε μεταξύ των Άνω και Κάτω Γερμανικών τοποθετείαι στις Παλιές Παράγκες, παραπήγματα που προϋπήρχαν των Γερμανικών. Τα Άνω και Κάτω Δημοτικά κατοικήθηκαν από πρόσφυγες που κατοικούσαν στο Δημοτικό Θέατρο των Αθηνών. Το Περιστέρι Α και ο συνοικισμός των Αναπήρων, καθώς και οι οικισμοί όπου κατοικούσαν γηγενείς, όπως η Κουνέα, ο Άγιος Ταξιάρχης, τα Ηπειρωτικά, η Ευαγγελίστρια, ο Άγιος Ιωάννης Θεολόγος κ.ά.
Για την ονομασία της πόλης δεν υπάρχει επίσημη εκδοχή, αξίζει όμως να παρατεθούν ορισμένες που αντλούνται από δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων. Η εβδομαδιαία εφημερίδα "Το Περιστέρι" υποστηρίζει ότι όταν η Αττική Γη χωρίστηκε σε δέκα φυλές, ο "Περιούσιος Δήμος Χολαργός" τοποθετείται στο σημερινό Περιστέρι ή γύρω από την περιοχή της "Κολοκυνθούς" (Αθήνα), περιοχή με ιδιαίτερη βλάστηση γύρω από το αρχαίο ποτάμι Κηφισού, από όπου καταγόταν ο Περικλής. Στην Τουρκοκρατία ο τόπος ανήκε στον "Περιστέρ-Αγά", το όνομα του οποίου δε γνωρίζουμε αν είναι πραγματικό ή δάνειο από τα αγριοπερίστερα που συνάγονταν στην περιοχή.
Άλλωστε στη γη αυτή έβοσκαν πολλά κοπάδια, τα οποία πήρε ο Αγάς μετά την απελευθέρωση. Έκτοτε η έκταση της περιοχής δόθηκε στον αγωνιστή Σούτσο και το 1866 πωλήθηκε στο Γάλλο Φορντιέρ και ακολούθως στον πατέρα του Μάνθου Μάσχα. Εκτός από τον αγωνιστή Σούτσο, σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα έντονη δράση εμφάνισε και ο αγωνιστής Ζαχαρίτσας που κατείχε κτήματα που εκτείνονταν από την περιοχή του Αγίου Βασιλείου έως την Ανθούπολη. Κάτοχος κτημάτων ήταν και ο Λιούμης, διανοούμενος έφορος των Αθηνών, διάσπαρτα στο Περιστέρι και το Αιγάλεω και τα οποία κάποια στιγμή βγήκαν σε πλειστηριασμό και αγοράστηκαν από τον πατέρα του Μάσχα.
Στην περιοχή των Εκατοδένδρων, όνομα τοποθεσίας που υπάρχει έως σήμερα, δέσποζε το αρχονικό Μάσχα, από το οποίο πήρε το όνομά της η γειτονιά γύρω από το κτίσμα, μια εκκλησία και η αντίστοιχη εκλογική ενορία. Φαίνεται συνεπώς ότι τα πρώτα σπίτια της περιοχής κατασκευάστηκαν από τους αγρότες της περιοχής και τους βοσκούς.